Over Diana

Diana van de Bovenkamp is geboren in 1998
Vanaf haar 4e jaar is zij begonnen met rijden, eerst bij manege Kraay en later met de pony’s Cindy (Cat B-M2) en Volltreffer’s Volante (Cat D-Z2 nationaal).

Met de paplepel ingegoten

Toen Diana 12 jaar was en haar zelf opgeleide 6-jarige pony Volante (Volltreffer) Z2 geklasseerd was werd zij geselecteerd voor het Rabo Talentenplan alwaar zij 2 seizoenen de Rabo Regiotrainingen mocht volgen op dressuurstal van Baalen. Ook na deze 2 jaar behield zij de Beloften status van het NOC/NSF omdat zij inmiddels ook Z2 geklasseerd was bij de paarden. Op de protocollen van de top trainers die haar selecteerden en les gaven wordt Diana omschreven als een talentvolle amazone met zeer veel gevoel.

In bovengenoemde periode kreeg zij twee maal een geldbedrag van de Gemeente Barneveld aan subsidie uitgereikt voor Talentvolle sporters uit de Gemeente.

Van de Bovenkamp Evita Ronia

Met Schikakker’s Zumba (Tango x Monte Cristo) vond zij als 13-jarige aansluiting bij de paarden met mooie successen (zie Uitslagen en Nieuws).

Meerdere paarden worden haar aangeboden om te rijden en voor ze het weet is zij professioneel bezig , dit altijd met de begeleiding van haar moeder die zowel haar instructeur als haar groom is. Eind 2013 krijgt zij van de fam. Huisman de ruin Corvette (Rhodium x Sandro Hit) ter beschikking een talentvol paard waar Diana zeer succesvol mee gaat rijden zowel Landelijk als bij de Junioren met als hoogtepunt het EK in Valencia(Spanje) waar met het Juniorenteam een zilveren medaille wordt behaald.

In 2016 wordt Diana uitgenodigd door Coby van Baalen om plaats te nemen in DvBtGt (Dressuurstal van Baalen traint Gelders talent) van waaruit zij lessen mag volgen bij Coby en waardoor er meer mooie kansen op haar pad komen.

Na haar ongeluk in 2016 komt Diana terug in de ring met de merrie Evita Ronia (Westpoint x Oscar) zie Uitslagen en Nieuws met als hoogtepunt in 2018 een zilveren teammedaille bij de Young Riders op het EK in Fontainebleau (Frankrijk) en zowel in de Individual Test als in de Freestyle een mooie 4e plek!

Op de FEI World Ranking list staat Diana in oktober 2018 op de 5e plek.

In de maand juli 2019 schoppen Diana en Evita het tot een mooie 7e plek op de FEI World Ranking list! Tussen de operaties en sportprestaties door behaalt Diana in 2018 haar ORUN-instructeursdiploma wedstrijdsport dressuur niveau-4.

Bent u op zoek naar een fijne amazone voor uw kostbare bezit kijk dan onder Diensten wat de mogelijkheden zijn.